6 akademikere dømt i Kina

(24/12-2001) Seks personer er blevet fanget i Kina for at have downloadet og derefter udspredt Fa Lun Gong materiale via internettet.


De seks er akademikere, deriblandt fire universitetsstuderende. De fik fængselsstraffe, som lød på mellem 3 og 12 års fængsel for at “være del af en gruppe, der underminerer loven”, oplyser Information Center for Human Rights and Democracy. Ligeledes oplyses der, at iblandt de seks personer er to videnskabsmænd, ægteparret Liu Wenyu og Yao Yue. De seks har været tilbageholdt i perioden januar til april 2001.

Yao, som studerede mikroelektronik, fik 12 års fængsel og hendes mand, Liu, som studerede thermal energi fik 3 år.

Ni andre studerende og lærere, som har været arresteret for Fa Lun Gong relaterede aktiviteter, er stadig ikke blevet dømt, oplyses det.

32 af Tsinghua universitetets akademikere har skrevet et åbent brev til Kinas premierminister, hvor de beder Kina om at holde op med at forfølge Fa Lun Gong.

Dog er der efterhånden flere sager, hvor Fa Lun Gongs tilhængere har begået mord og selvmord, skriver de kinesiske medier (læs deriblandt et-sect-era nr. 3 og et-sect-era nr. 1). Dette benægtes af de officielle Fa Lun Gong kontorer, som hævder, at deres lære forbyder drab og selvmord.

Gruppen påstår, at 1.600 medlemmer er blevet udryddet af de kinesiske myndigheder. Politiet erkender, at mange af Fa Lun Gongs tilhængere er døde i deres varetægt, men de fleste dødsfald skyldes selvmord eller sygdom, siges der.

Ligeledes hævder de kinesiske myndigheder, at gruppen Fa Lun Gong er ansvarlig for mindst 1800 dødsfald, idet folk ikke længere tager medicin, eller de ender med at begå selvmord. (Cyril Malka)

Cyril Malka