Opnåede døden for tre familiemedlemmer

(28/11-2001) – Kiev: En ukrainsk prædikant for en evangelisk kirke og hans kone har ladet deres børn, to piger på hhv. 3 og 5 år, dø af sult. Dette blev den katastrofale følge af en flere uger lang faste i Kiev.


Prædikant i “Den Kristne Kirke af den Evangeliske Tro af den 50. Dag”, Artour Grimajlo, er forsvundet. Han er p.t. eftersøgt for manddrab.

Hans mor, 52 år, er ligeledes død af ikke at have spist noget siden medio september, og hans kone, Svetlana, blev indlagt på hospitalet pga. de kraftige svækkelser, fasten har ført med sig.

Tragedien blev opdaget, da det lykkedes Svetlana at kravle hen til naboen for at få tilkaldt en ambulance. De nøgne og udhungrede lig af de to piger blev fundet på badeværelset.

Svetlana fortalte under et interview på sit sygeleje, at dette skyldes en “rituel faste”. Hun ville gerne “opnå noget fra Gud”, var hendes svar, da man undrede sig over hendes handlinger.

Kirken “Den Kristne Kirke af den Evangeliske Tro af den 50. Dag” dukkede op i USA sidst i det 19. århundrede. (Cyril Malka)

Cyril Malka