139 år i fængsel

(nov. 2001) Christopher Turgeon (38), guru for dommedagssekten The Gatekeepers, blev dømt til 50 års fængsel for at have slået en 40-årig mand, Dan Jess, ihjel. Dommen kommer oven i en anden dom på 89 år for andreulovligheder begået i Kalifornien. Deriblandt mordforsøg på en politibetjent, røveri og andre ugerninger. Dette betyder, at guruen ikke kan regne med at komme ud af fængsel, før han har passeret de 175 år.


Christopher Turgeon påstår at være profeten Elias. I retssalen i Snohomish County Superior Court holdt han en 10 minutters lang prædiken, i hvilket han fortalte, at Gud var vred på USA, fordi USA havde tilladt homoseksualitet, abort og havde givet kvinder ligeberettigelse.

“I skal angre jeres onde handlinger og blive frelst, thi dommedagen er nær”, fortalte han.

Oprindeligt hed The Gatekeepers: Ahabah Asah Prophetic Ministries, og hans opfordring til sektens medlemmer gik i korte træk ud på, at enden var nær, og de skulle slå alle homoseksuelle og læger, som medvirker til abort, ihjel.

Noget tyder på, at Turgeon allierede sig med en anden mand, Blaine Alan Aplin, for at slå Jess ihjel for at undgå, at han skulle fortælle myndighederne om, hvordan The Gatekeepers bedrog medlemmerne. Turgeon menes at have siddet i bilen, imens Applin trykkede på aftrækkeren.

Applin (31) blev dømt for mord og idømt 39 års fængsel, ud over de 101 år han allerede har fået.

Deres advokater forsøgte forgæves at få de to frifundet som værende mentalt uegnede til at afsone straf. (Cyril Malka)

Cyril Malka