Tvind-guru fundet

(29/10-2001) Efter at have været forsvundet siden 1979 er Tvinds leder, Mogens Amdi Petersen, blevet opsporet af avisen Jyllands Posten. Han gemmer sig under det anonyme navn “Hr. Petersen” og bor på øen Fisher Island, som er i nærheden af Miami (USA). Det er en ø, hvor stjerner som Julia Roberts, Robert de Niro, Pavarotti m.fl. har til huse.


Penthouse-lejligheden har en markedsværdi af 50 mio. kroner. Amdi Petersen og hans kæreste er medlemmer af bl.a. Fisher Island Club, hvor et medlemskab koster 100.000 dollars. Han har sin personlige fitness-træner, til hvem han har omtalt sin farm i Zimbabwe. Farmen indeholder giraffer og zebraer.

Koncernen Tvind betaler jævnligt millionbeløb til sin guru, og ingen ønsker at kommentere det. Det betragtes som privatlivets fred eller som uinteressant eller som rygter, at Tvinds medlemmer, som får et par hundrede kroner i lommepenge, kost og logi, lever i små og trange kår, imens den socialistiske guru lever som en af de rigeste mænd i verden.

Danske kommuner sender stadig elever til Tvind-skolerne.

Der forventes en bølge af retssager, da medlemmerne har givet penge på falske forudsætninger. Hvis medlemmerne da tør at anlægge retssager… (Cyril Malka)

Cyril Malka