81-årig brandstifter mødte nøgen op i retten

(21/10-2001) Nelson, British Columbia – Miss Braun er 81 år gammel. Hun er en af rettens gamle kendinge, da hun har været dømt 14 gange indtil nu. 12 af dommene var for brandstifteri. Hun var prøveløsladt, da hun blev arresteret i august i år.


Hun blev arresteret, idet hun var ved at sætte ild til Selkirk College satellite school.

Miss Braun er medlem af sekten “Sons of Freedom”, som er en udspringergruppe fra Doukhobors bevægelsen. De mener, at tyveri og afbrænding af ejendele er en fornægtelse af materialismen samt en renselse.

Da Miss Braun blev arresteret og mødte nøgen op i retten i august, erklærede hun sig ikke skyldig og begyndte at sultestrejke.

Sidst hun var blevet arresteret var i 1998. Også dengang sultestrejkede hun, og hun blev sat på fri fod af menneskelige grunde, da hendes helbred begyndte at vakle, og efter at en af de medindsatte og medstrejkende døde.

Også torsdag mødte Miss Braun nøgen og det var dækket af et tæppe, at hun hørte anklagemyndigheden bede om 6 til 7 års fængsel.

– Hvis det ikke var for den anklagedes høje alder, ville vi, på grund af hendes gentagne forbrydelse, have bedt om en længere straf, udtalte anklageren Oliver Butterfield.

Miss Brauns advokat, Ken Wyllie, beder om en betinget straf, da, ligeledes pga. den anklagedes høje alder, enhver dom kan blive til en livstids dom. Sagen er blevet fremskyndet på grund af den sigtedes sultestrejke. Dommen bliver afsagt fredag. (Cyril Malka)

Cyril Malka