Guru står til 17 års fængsel for misbrug af mindreårige

(13/09-2001) – Retssagen imod Jean Pierre Barthelet sluttede i dag. Jean Pierre Barthelet skabte i 1967 OMCT (Ontologie Méthodique Culture Tradition) i Ban-de-Sapt, nær Saint-Dié i området Vosges (Frankrig). OMCT er registreret som sekt af det franske parlament.


Guruen havde for vane at udføre det, han kaldte “kroppens initiationen” på unge børn, som forældrene havde givet ham at passe i den tro, at disse ville blive åbnede for den øvre verden.

Initiationen var ikke andet end misbrug, og børnene blev truet med, at hvis de ikke gjorde det, han sagde, ville de blive ramt af lynet, og verden ville gå til grunde. Det ene af ofrene havde fået at vide, at de var gift i et andet liv.

Barthelet blev arresteret i marts 1999, efter at en af sektens medlemmer, en læge, sprang ud af bevægelsen og anmeldte ham.

Hovedvidnerne i denne sag er 3 unge på nu 13, 19 og 28 år (to piger og en dreng), som på misbrugets tidspunkt var 10, 11 og 14 år.

“Kroppens initiationen” gik blandt andet ud på, at børnene skulle klæde sig af og lade sig kæle, altimens at de blev fotograferede nøgne.

Under retssagen påstod guruen, at han “kun ville det gode”, men han blev bedømt som værende seksuel perverteret af psykiaterne. Han indrømmede, at han havde udført seksuelle handlinger på de unge piger,men nægtede alt, der vedrørte drengen.

Han påstod, at han “ønskede at adle dem, måske blot på en akavet måde”. Han tilføjede, at børnene havde deltaget i noget smukt, selv om de havde lidt.

Jean Pierre Barthelet blev dømt til 17 års ubetinget fængsel. (AFP)

Cyril Malka