Scientolog og Herbalife forhandler slår sin mor ihjel med høtyv

(22/08-2001) – Familiedramaet foregik i byen Soisy-sous-Montmorency. Intet kunne redde ofret, 54 år, som havde dybe sår i ansigtet og i halsen. Disse kom fra en halv snes slag med en høtyv.


Mordets ophavsmand, hendes søn, Thierry (30 år), er i øjeblikket under psykiatrisk behandling og undersøgelse for, hvorvidt han var ansvarlig igerningsøjeblikket. Indtil nu tyder det på, at Thierry lider af skizofreni.

I Thierrys lejlighed i Stains (i Seine-Saint-Denis, i Paris’ omegn) har man fundet et medlemskort fra Scientologi, en ikke ubetragtelig mængde af Scientologis literatur samt en del Herballife produkter, bestillingssedler, ordresedler og ‘pins’, som bliver givet til folk, når de har tabt en vis vægt.

Der var også en del fotografier, der viste Thierry med badgen “Herbalife” på, sammen med en masse andre sælgere.

Ifølge Marc, broder til Thierry, var Thierry matematik-lærer, men han begyndte at blive mere og mere irrationnel. Dette førte til en fyring. Thierry levede udelukkende af bistand og salg af Herbalife-produkter.

Der blev også fundet en del breve fra Thierry til hans mor, hvori han fortalte om sine sekteriske forhold.

Ifølge nære venner og bekendte havde moderen i de sidste to måneders tid forsøgt at få sin søn ud af den sekterisk spiral, han var kommet i. (Le Parisien Libéré)

Cyril Malka