Teenager og Jehovas Vidne må gerne vælge døden

(03/07-2002) Calgary (Canada). Den 16-årige Jehovas Vidne-pige, der havde fået påtvunget blodtransfusion (se artiklen: Valget mellem liv og død som 16-årig) har nu, takket være sektens advokaters vedholdenhed, fået beslutningen omstødt.


I går gav retten Mia lov til at nægte blodtransfusion.

Mia har leukæmi (blodkræft) og får derfor kemoterapi. Da kemoterapi ødelægger både kræftceller og raske celler, er blodtransfusion en del af behandlingen.

For første gang i seks måneder kunne Mia henvende sig direkte til dommeren. Med en hviskende stemme fortalte hun dommeren sektens standardargument om, at den behandling, hun blev udsat for, fik hende til at føle sig voldtaget.

Mia fortalte, at hun ikke orkede den behandling længere, hendes leukæmi er blevet værre, og hun regner med at dø i løbet af få dage.

Mias far er uenig. Efter at have gransket Bibelen mener han, at sekten tager fejl på blodproblematikken: Hun har 10 % chance for at overleve, siger han, om hun så kun havde 1 %, ville jeg have hende behandlet, thi så længe der er liv, er der håb!

Sektens ældste, som har støttet Mia i kampen imod livet, er tilfredse med beslutningen: På den måde, siger de, kan Mia dø i fred uden at blive plaget af en behandling.

– Fra begyndelsen har vi gjort opmærksom på, at dette ikke har noget at gøre med religion, men med menneskerettigheder. Det er om friheden til at vælge, udtaler de i overenstemmelse med materialet om blod (se undervisningsmaterialet på: http://www.sekter.org/vto/kontaktudvalg.html (Cyril Malka)

Cyril Malka