Japansk dødskult leverandør til forsvars-IT

(01/03-2000) – Det japanske forsvar har udskudt brug af et nyt IT-system, efter at det er kommet frem, at den berygtede dødskult Aum Shinrikyo har leveret programmer til systemet. Sekten dræbte og sårede tusinder af mennesker i et gasangreb i 1995. Mindst 90 offentlige og private virksomheder har bestilt softwaren.


Japansk forsvar har omgående standset introduktionen af et nyt IT-system. Det viser sig, at medlemmer af den berygtede dødskult Aum Shinrikyo har stået bag udviklingen af software, der indgår i systemet. Forsvaret frygter, at sekten, der stod bag et gasangreb i Tokyos metro i 1995, dræbte tolv og sårede tusinder, nu kan bruge softwaren til at infiltrere regeringscomputere og dermed få adgang til fortrolig information, skriver BBC News.

Forsvaret er ikke alene om at have købt kultens produkter. Tokyos politi oplyser, at forsvaret kun er en ud af 90 ministerier, offentlige institutioner og private virksomheder, som har købt softwaren.

Systemet blev købt gennem Japan Electronic Computer Co sidste år. Selskabet har intet med sekten af gøre, men det har vist sig, at en underleverandør kunne sættes i forbindelse med Aum Shinrikyo. Det blev opdaget tirsdag efter en ransagning af otte sektmedlemmers boliger. Her kom det frem at 40 Aum-tilhængere tilsammen opererer i fem softwarevirksomheder.

Sekten forsøgte d.17. i januar i år at ændre sit terrorimage. Nye ledere tog i en udtalelse afstand fra den fængslede leder Shoko Asahara og lovede ved samme lejlighed at indføre reformer og overholde loven. (Daniel Bergsagel, IDG Online)

Cyril Malka