Israel udviser to medlemmer af en ekstremistisk kristen sekt

(03/11-1999) – Jerusalem – Israel har i dag udvist to amerikanske kvinder, som tilhørte en ekstremistisk kristen sekt, som mistænkes for at forberede voldshandlinger i forbindelse med overgangen til år 2000, fortalte en talsmand fra politiet.


Udvisningen bringer antallet op på 19 kristne, som tilhører milleniale bevægelser, og som er blevet udvist fra Israel de sidste 10 dage. 17 af dem var fra USA, og to af dem fra England.

En australsk kvinde forventes at blive udvist fredag (den 5. november), og en mand, som er kendt under tilnavnet “Broder David”, forventes udvist i nær fremtid, siger talskvinden Linda Menuhin.

Alle de mennesker, som er blevet tilbageholdt til undersøgelse siden sidst i oktober, tilhører to grupper: Bønnens hus (“House of Prayer”) og Salomos tempel (“Temple of Salomon”).

De levede i nærheden af olivenbjerget, på stedet hvor, ifølge visse kristne, Jesus vil vende tilbage til jorden. De israeliske autoriteter er bange for, at i takt med, at milleniet nærmer sig, planlægger fundamentalistiske sektmedlemmer voldshandlinger imod hellige steder eller forsøger sig med masseselvmord for at skynde på messias genkomst.

Man regner især med, at moskeen i den gamle bydel og den tidligere del af Salomos tempel bliver et mål.

I januar har det israeliske politi arresteret og udvist 8 medlemmer af en amerikansk sekt, som kaldte sig “De bekymrede Kristne” (“The Concerned Christians”), som planlagde masseselvmord i anledningen af milleniet.

En nyere FBI-rapport, som kaldes for “Projekt Megiddo” (efter det sted i nord Israel, som knyttes til Harmaggedon), fortæller om problemet. Ifølge FBI har diverse ekstremistiske grupper samlet våben op til milleniet for at overfalde amerikanske militærbaser, FN-bygninger, jødiske institutioner og race- og seksuelminoritetsgrupper (AFP)

Cyril Malka