Præsidentkandidat-frue udstødt

(27/12-2001) – Zambia – Maureen Mwanawasa var døbt Jehovas Vidne. Det er åbenbart kun hende, der var døbt, og ikke hendes mand, Levy Mwanawasa, som det i sin tid blev antydet af den afrikanske presse. (læs nyheden her på boardet)


Siden Maureen Mwanawasa hjalp sin mand i valgkampagnen, blev hun udstødt af sekten. Dette blev bekræftet af Levy Mwanawasa i et interview i Radio Phoenix.

Han ville gerne være blevet ved sekten, men han agter ikke at gøre det, når hans kone er uønsket. Både Levy og Maureen Mwanawasa agter at finde en tro at knytte sig til, men ved ikke på nuværende tidspunkt, hvilken tro der vil tiltrække dem.

Levy Mwanawasa fortalte, at han dog mente, at Bibelen (Rom. 13:1-7) accepterer og respekterer de verdslige autoriteter. Han fortalte, at han ikke kunne se grunden til, at Jehovas Vidner ikke skulle få stemmekort, når de fx gerne registreres og får et NRC (National Registration Card).

Dette er endnu mere uforståeligt, da det er helt o.k. for Jehovas Vidner at stemme i Frankrig… Men dér er der også en økonomisk gevinst, der trækker. (Cyril Malka)

Cyril Malka