Kvinder fra New Hampshire sagsøger Vagttårnsselskabet

(19/11-2001) – To unge kvinder fra New Hampshire har sagsøgt Vagttårnet for at have skjult anklagerne om, at de havde været seksuelt misbrugt.


Et søgsmål forventes startet i dag i Hillsborough højesteret, skriver avisen The Daily Independant. På anklagebænken vil sidde Wiltons menighed, hvor de to piger hørte til, og det styrende råd i Brooklyn.

Jeff Anderson, hovedadvokaten for sagsøgerne, fortæller, at lignende anklager har været fremsat over for Vagttårnsselskabet i 20 af USAs stater.

I en udtalelse siger Watchtower Bible and Tract Society i New York (Vagttårnselskabet), at disse ikke lader seksuelt misbrug gå upåagtet hen. Dette ligger i modstrid med udsagnet fra de tre ældste, der ikke angav børnemisbrug, fordi dette “ikke var en forbrydelse, men blot voldtægt” (læs nyheden fra den 24/12-1999)

Det er uvist, hvorvidt de to piger vil kunne få noget ud af deres søgsmål. Vi skal huske, at Vagttårnsselskabet har ændret opbygning kraftig (læs nyheden ‘Det Styrende Råd går af’). Dette for at undgå, at sådanne sager kan indfluere på deres virksomhed. Selv hvis det styrende råd taber, ejer de intet, de kan betale erstatning af. (Cyril Malka)

Cyril Malka