Støttegruppen for Tidligere Jehovas Vidner danner fælles front med Scientologi

(07/11-2000) – Støttegruppen for Tidligere Jehovas Vidner gør fælles front med Søren Bo Henriksen fra Dialogos Counselling og Scientologi imod psykoanalytiker Cyril Malka.


Som nævnt i Jyllands Posten fra den 29. juli 2000 gør Scientologis advokat indsigelser imod, at der skal bruges uvildig psykolog til retssagen mellem de tre eks-medlemmer og Scientologi.

Foruden en uvildig psykolog ønsker eks-medlemmernes advokat at få psykoanalytiker Cyril Malka som bisidder og rådgiver, hvilket Scientologi heller ikke er interesseret i.

Da Cyril Malka har angivet at have været brugt som konsulent for Støttegruppen for Tidligere Jehovas Vidner i 90’erne, har Scientologi henvendt sig skriftligt til Støttegruppen for at forhøre sig om dette.

Knud Jespersen svarede på Støttegruppens vegne og kunne imidlertid ikke huske noget om et evt. konsulentarbejde, og mindedes heller ikke at have henvist klienter til pågældende psykoanalytiker i en periode, indtil Cyril Malka ønskede at stoppe dette samarbejde.

Der foreligger skriftligt materiale, der kunne have støttet Knud Jespersens hukommelse, men det bliver ikke brugt. Støttegruppen henviste derefter Scientologi til Søren Bo Henriksen, som i en årgang var formand for Støttegruppen og en nær ven af Cyril Malka.

Søren Bo Henriksen kunne slet ikke huske, at Cyril Malka var uddannet psykoanalytiker. Det, på trods af, at han nu har forsøgt at modbevise samme forhold gennem flere år på sin hjemmeside, via sin forening “Dialogos Counselling” og i læserbreve.

Denne hjemmeside hos Get2net har han venligt og hjælpsomt henvist Scientologi til.

Scientologi beder om hurtigt svar til brug for en verserende retssag, og Søren Bo Henriksen efterkommer ønsket og svarer Scientologi samme dag.

Eks-medlemmernes advokat vil, på trods af indsigelserne fra Scientologi, Dialogos Counselling og Støttegruppen for Tidligere Jehovas Vidner, udpege psykoanalytiker Cyril Malka som bisidder og rådgiver i sagen.

Cyril Malka