Fyret på grund af tro

(30/11-2000) – Indtil sidste måned havde Danmark ingen tilfælde af direkte diskrimination af troende på deres arbejdspladser. De danske retssale har hverken behandlet sager, hvor troen på Jesus, Allah eller nogen anden har betydet diskrimination, men i oktober blev en musikskoleleder fyret, fordi han er Jehovas Vidne.


Lederen af Herning Musikskole, Lars Hagel, blev fyret, fordi bestyrelsen ikke mente, at han kunne samarbejde med bl.andre den lokale folkekirke, når han også var Jehovas Vidne.

Under retssagen kom det frem, at Lars Hagel, havde frabedt sig at optræde som julemand under Herning Musikskoles julefest.

Ligeledes havde han på et tidspunkt forladt en kirkekoncert for at overvære en anden koncert på Herning Central Sygehus.

Det kom også frem, at bestyrelsen ikke mente, at Lars Hagel var udadvendt nok, og især blev det påpeget, at han ikke deltog tilstrækkeligt i julefejringen. Da Lars Hagel søgte stillingen, var der ingen krav om, at han skulle være medlem af folkekirken eller villig til at optræde som julemand.

Fyringen endte i Venstre Landsret, der erklærede den uberettiget og tilkendte Lars Hagel en erstatning på 75.000 kr. (Kristeligt Dagblad. 30-11-00)

Cyril Malka