Jehovas Vidner – Endnu et blodoffer?

(15/04-2001) – Et ungt Jehovas Vidne på 21, som lider af leukæmi, har forladt sin mors bopæl for et ukendt rejsemål. Han menes at befinde sig i Tyskland, skriver den franske avis “Le Monde” den 14. april 2001.


“Den franske lægevidenskab mener, at den ventende operation, en transplant af knoglemarv, ikke kan lade sig gøre uden en forudgående blodtransfusion. Den unge mand vil gerne se, om der ikke er en anden brugbar behandling.” forklarer Frank Berton, hans advokat.

De læger, som den unge mand havde set, har kun givet ham få uger at leve i, hvis han ikke ganske hurtigt modtager en blodtransfusion samt kemoterapi.

Remis far, som ikke er Jehovas Vidne, beklager sin søns beslutning, men regner ikke med at gå til domstolene lige p.t.

ADFI (Association de Défense des Familles et de l’Individu) har bedt om en retslig undersøgelse. Remi har godt nok underskrevet en attest om hospitalets ansvarfritagelse, men ADFI sætter fokus på, at dette først hændte efter, at Remi har haft besøg af flere Jehovas Vidner på hospitalet. En undersøgelse kunne munde ud i en anklage for “undladelse af at yde hjælp” samt evt. i en “udnyttelse af svaghedstilstand”, hvilket ifølge fransk lovgivning straffes ganske hårdt.

Denne sag ville formodes at forhindre Vagttårnsselskabets anerkendelse som trossamfund i Frankrig. En anerkendelse, som de ellers kæmper bravt for at få, især da den medfører skattefritagelse. (Cyril Malka)

Cyril Malka