Sorgen bragte splittet familie sammen

Begravelsen af Bethani(13/09-2002) Calgary (Canada) – Den 17-årige Jehovas Vidne-pige, der døde den 5. september efter at have nægtet behandling med blodtransfusioner, blev begravet i går. De sidste måneder af sit liv brugte hun på at kæmpe i retten for at få lov til at sige nej til de livgivende behandlinger.


Både pigens far og mor var til stede ved begravelsen, ligesom familiens ældste og yngste datter. Selv om den 17-årige Bethanis sygdom splittede familien ad, bragte sorgen efter hendes død familien sammen for en stund.

Bethani var syg i otte måneder, og hendes far så hende ikke de sidste to måneder af hendes liv. Da hun fik konstateret leukæmi, var hele familiens første reaktion at nægte behandling, selv om lægerne sagde, at hendes eneste chance for at overleve var at modtage adskillige blodtransfusioner. Faderen ændrede kort efter mening og hævdede, at der ikke var belæg i bibelen for at nægte at modtage blod, når det drejer sig om at redde liv. Han blev udstødt af sekten for sin holdning, og hans hustru søgte skilsmisse. Faderen har udtalt, at pigens død ikke giver mening. (Britt Malka)

Cyril Malka