Overfald på Jehovas Vidner i Georgia

Tilhængere af Mkalavishvili overfalder Jehovas Vidner i en rigssal(16/08-2002) Tbilisi (Georgia) – Jehovas Vidner, som var til stævne, blev overfaldet af støtter af Vasily Mkalavishvili, en forhenværende ortodoks præst.


Gruppen satte deriblandt ild til et hus, som tilhørte et af medlemmerne af Jehovas Vidner.

Mkalavishvilis medlemmer blokerede alle indfaldsveje til byen Kaspi, som var stedet, hvor Jehovas Vidnerne skulle til. Busser, som var på vej, blev stoppet af gruppen, og gruppen forsøgte at tvinge passagererne til at lave korsets tegn. De, som ikke adlød, blev overfuset eller mishandlet. Jehovas Vidnernes advokat, der har taget sagen op i retten, forklarer, at politiet så til, men ikke brød ikke ind.

I et forudgående angreb er samme gruppe brudt ind i lokalet, hvor stævnet skulle holdes, og har sat ild til scenen, som skal benyttes. Ligeledes blev Jehovas Vidnernes bøger og udstyr brændt eller ødelagt.

Mkalavishvili, en præst der fik fradømt kjole og krave for 7 år siden af den ortodokse kirke, er modstander af baptister, pinsebevægelse og alle andre evangeliske grupper, som er dukket op i Georgia siden Sovjetunionens fald i 1991.

Hans følgere er kendte for at overfalde Jehovas Vidner, at afbryde deres møder og at brænde Jehovas Vidnernes bøger og brochurer (Cyril Malka)

Cyril Malka