Til Jehova os skiller

jonathancock.jpgAdam Hustler (41) og hans kone, Amanda (40) blev begge to skudt i nærheden af deres luksusvilla i Cornwall den 21. september.

En af deres døtre, Danielle (20), havde i over et år været kæreste med en ung mand, Jonathan Cock, der ikke var Jehovas Vidne.

Jonathan var oprindeligt opdraget som metodist, havde taget lidt afstand fra religion, men var så blevet interesseret i at blive Jehovas Vidne.

Dog ser sekten ikke så gerne, at man som Jehovas Vidne gifter sig uden for bevægelsen.

Dette skyldes primært, at sekten er overbevist om at være Guds organisation her på jorden, og at alle andre religioner (heri indbefattet alt politik og ateisme) kommer fra Satan. At tillade ens datter at blive gift med en vantro ville være ensbetydende med at slippe Satan ind i familien.

Forældrene, som var nidkære medlemmer, tvang derfor deres datter til at bryde forholdet til den unge mand.

Ifølge andre Jehovas Vidner, der kendte familien, blev drengen fuldstændig knust over det, og i desperation gik han til forældrenes hus og skød dem begge for derefter at forsøge at begå selvmord ved at skyde sig selv i hovedet.

Faderen døde af sine sår ved ankomsten til hospitalet.

Amanda, som er svært såret af to skud i ryggen, har undergået et længere kirurgisk indgreb uden brug af blod, da sekten, som tillader brug af blod i andre tilfælde, forbyder blodtransfusion, som kan redde livet.

Amanda har mange smerter, og hendes tilstand er kritisk, men stabil.

De to døtre, som meget vel kan ende med at blive forældreløse, Danielle (20) og Abigail (16) er om hende på hospitalet.

Jonathan, som har skudt parret og kom hjem til sig selv, blev arresteret efter skudveksling med politiet og efter at have forsøgt selvmord.

Han er stadig i live og på hospitalet. Hans tilstand har ikke gjort et forhør mulig i skrivende tidspunkt.

hustler.jpg
Familien Hustler: 1) Amanda, 2) Adam, 3) Abigail og 4) Danielle.

Cyril Malka