Jehovas Vidner skal betale skat

Jehovas Vidner i Frankrig har opbrugt ca. 90 % af de argumenter, de regnede med at bruge over for Menneskerettighedsdomstolen i den sag, de har mod Frankrig.

Idet bevægelsen betragtes som sekt i Frankrig, skal de betale skat af de “pengegaver”, de får fra medlemmerne.

Tiberius-Tribute-Penny-3.jpgDet har sekten dog ikke gjort, men de har til gengæld anklaget Frankrig over for Menneskerettighedsdomstolen, fordi de mener, at det, at skulle betale skat (sammen med bøden for ikke at have betalt til tiden) af deres indkomst, er et brud på religionsfriheden. Giv kejseren, hvad kejserens er tages åbenbart ikke så bogstaveligt som blodtransfusionsproblematikken.

Menneskerettighedsdomstolen har dog ikke fulgt Jehovas Vidner i denne sag, og ingen af de argumenter, som sekten har brugt (såsom at de penge, de fik, var “frivillige bidrag”) har kunnet tages som værende solide nok til at dispensere bevægelsen for skat.

Alle argumenter er blevet afvist, undtagen brud på paragraf 9 (religionsfrihed), idet domstolen ikke kunne afgøre, ud fra argumenter fra begge sider, om der har været eller ikke har været brud på paragraf 9.

Altså kan det meget vel være, at Jehovas Vidner er det udvalgte folk, der vil overleve Harmaggedon, men skattevæsenet er åbenbart en anden sag.

Dommen kan downloades og læses her i pdf-format. Den er dog ikke endnu udgivet på engelsk, kun på fransk.

Cyril Malka