Scientologi igen for retten i Frankrig

Sektens indgang i ParisScientologi er igen sendt for retten for organiseret bedrageri.

Dommer Jean-Christophe Hullin har i mandags underskrevet en retskendelse, som kalder “den spirituelle forening Scientologi-kirken” samt ASES – Celebrity Center og dens boghandel SARL SEL for retten for “organiseret bedrageri”.

En dom over Scientologi kan føre til en opløsning af disse to strukturer.

Syv scientologer, hvoraf Alain Rosenberg, som er direktør for Celebrity Center, er ligeldes sagsøgt. Nogle af dem for kvaksalveri.

Dommeren er gået imod anklagerens ønske af 4. september 2006 om, at sekten skulle få lov til at slippe, da der ikke var nok materiale til at få dem dømt.

– Det er en stor sejr, at dommeren har haft mod til at feje anklagerens velvillighed over for Scientologi bort, sagde Olivier Morice, som er den advokat, som benyttes af mange antisektbevægelser i Frankrig.

– Vi kan kun undre os over anklagerens bløde holdning over for de sager, der er forbundet med Scientologi, har han tilføjet.

Sagen begyndte i 1998 med en klage fra en kvinde, som holdt på, at hun var blevet bedraget af Scientologi: Hun var blevet kontaktet ved den parisiske metro af nogle scientologer, som havde tilbudt hende deres personlighedstest (Oxford testen, se mere om den her), og hun endte med at spendere over 200.000 franc (ca. 225.000 kr.) for kurser, køb af bøger, medicin samt et “elektrometer”, som er et aparat, der måler variationer i kroppens modstand, og som, for scientologer, skulle være med til at afdække nogle dele af personligheden.

Efter at den ene kvinde sagsøgte sekten, kom en anden kvinde til, og apotekernes forening gjorde fælles sag mod sekten i denne sag. (Cyril Malka)

Cyril Malka