Syv skudt under sektmøde

Terry Ratzmann begik selvmord efter at have skudt syv medlemmer af Meredith-sekten, Living Church of God. Sekten fokuserer, som vi var inde på i vores tema-nummer om Armstrong-bevægelsen, på “endetidens” profetier.


I år havde dette intense fokus medført, at sektens leder, Dr. Roderick C. Meredith, skrev dette i sektens blad “Tomorrow’s World”: Begivenhederne “begynder at ske med øget frekvens. Vi taler ikke om årtier ind i fremtiden. Vi taler om Bibelprofetier der vil blive intensiveret i løbet af de næste 5 til 15 år i dit liv.”

Artiklen anbefalede at medlemmerne begyndte at opsamle nødforsyninger af mad og fulgte regeringens anbefalinger af hvordan man skulle forberede sig i forhold til ulykker. Ikke overraskende fandt sektlederen også anledning til at fokusere på den finansielle krise i forhold til de mange som i den nærmeste fremtid ville gå på pension.

Sekten er afhængig af medlemmernes betaling af tiende, og opstod først som Global Church of God i 1992, og lederen forlod denne gruppe for at bygge sin egen sekt, Living Church of God i slutningen af 90’erne. (Henrik Blunck)

Cyril Malka