Vagttårnet investerer i cigaretter

(07/03-2005) – Flere gange har man kunne se Vagttårnets dobbeltmoral på spil: De nægtede at være et trossamfund i Mexico, så de kunne beholde deres jordejendom, i Tjekkiet, påstod de, at de ikke forhindrede deres medlemmer i at modtage blod, og senere igen har det vist sig at sekten i flere år var medlem af FN. Der skal hertil føjes, at bevægelsen ser FN som værende “dyret” i åbenbaringen, FN repræsenterer det onde, Satan, djævelen, den falske lære …


Det at være medlem af en politisk bevægelse, eller blot det at stemme (undtagen i Frankrig), medfører, at medlemmet bliver antaget for at dyrke falsk lære og bliver udstødt af sekten. Dog kunne bevægelsen altså i flere år være medlem af “Satans bevægelse”.

Endnu en gang viser sekten, at der er to sæt regler: Et for medlemmerne og for imagen udadtil, og et andet når det gælder penge og investering: Det viser sig at sekten investerer i cigaretter, Philip Morris, for at være præcis. Bevægelsens medlemmer må ikke ryge og bliver udstødt, hvis de gør det. Til gengæld har sekten investeret en del penge i cigaretterne. Det er åbenbart stadig væk et marked, der giver godt, og Vagttårnet har flere gange bevist, at de ikke tager lige så tungt på det, når det handler om penge, som når det handler om medlemmernes liv og sundhed. (Cyril Malka)

Billede til venstre: Nogle af Vagttårnets investeringer og til højre, nogle af pengeoverførslerne. Ud over AOL og McDonalds kan man tydeligt læse Philip Morris. Et klik på billedet viser billedet i større udgave.

Vagttårnets regnskab - klik for at se forstørrelse transaktioner - klik for at se forstørrelse

Cyril Malka