Gidseltageren fanget af Carabinieri

(28/02-2005) – Rom (Italien) – Den 33-årige italiener, som truede med at sprænge sig selv i luften i et lokale, hvor 2.000 Jehovas Vidner var samlede, blev overmandet af politiet. Der er tale om et tidligere medlem, som blev udstødt af sekten for et år siden. Ifølge de første informationer var hans våben attrap.


Italieneren, Angelo Cicero, dukkede op i sektens rigssal på et tidspunkt, hvor ca. 2.000 vidner var forsamlet. Han kom op på podiet og, idet han fremviste el-ledninger, der kom ud af hans tøj, truede med at sprænge sig selv i luften.

Kort tid efter lod han gidslerne gå, men han låste sig inde på bygningens første sal og fortsatte med at true med at sprænge sig selv i luften, indtil det lykkedes politiet at overmande ham.

Angelo Cicero, som stammer fra Catalane provinsen i Sicilien, var kendt af politiet. Han har allerede været arresteret for bevæbnet røveri. Han blev udstødt af sekten for et år siden. Ifølge de første informationer var han ikke i besiddelse af sprængstoffer, og endda den pistol han holdt i hånden var blot en efterligning. (Cyril Malka)

Cyril Malka