Russisk sundhedsministerie forlanger Scientologis afdeling lukket i Beslan

(14/10/2004) – Det regionale sundhedsministerium i Sydrusland har bedt regeringen og myndighederne at hjælpe med at få lukket den lokale Scientologi-afdeling i Beslan, hvor hundreder af børn døde i et gidseldrama i skolen sidste måned.

Smerte i BeslanSundhedsministeriet fortæller, at ikke blot Scientologis aktiviteter i området er uønskede, men også andre sekters aktiviteter, som Jehovas Vidner, er uønskede i området. Bevægelserne giver “krisehjælp” i det område, hvor familier er knust efter at have mistet deres børn i tragedien. Denne fisken i rørte vande af psykologisk svækkede mennesker ses der ikke positivt på fra myndighedernes side.

I et brev sendt til myndighederne fortalte ministeren, at de forskellige metoder, der blev brugt af gruppen, heriblandt auditering, betragtes som farlig, ikke blot for voksne, men også for de børn, som allerede lider under chock.

Mere end 400 personer, hvoraf størstedelen var børn, døde i Beslan-gidseldramaet, som begyndte, da bevæbnede terrorister indtog en skole på skolestartsdagen. (Cyril Malka)

Cyril Malka