Mormon lejer fra Jehovas Vidner

(09/09-2004) – Garrett Reden (19) og Jeff Hildebrand (20) er begge mormon-missionær i Manhattan, USA.

Bevægelsen er en af de hurtigst voksende i verden og tæller nu ca. 12 mio. medlemmer i hele verden. Men selv om bevægelse har succes i Europa og i østlandene, er det peu som peu med tilmeldinger på amerikansk jord. De 60.000 missionærer får succes uden for USA, men amerikanerne er mere tilbagholdende.


Måske med undtagelse af New York, hvor tilmeldingerne er steget støt. 38 % flere medlemmer de sidste 10 år, og i denne måned fejres åbningen af en 10 mio. dollars dyrt tempel i nærheden af Lincoln Center.

Missionærerne er ivrige:

– Vi har ingen kærester, vi ser ikke fjernsyn, vi går ikke i biografen, vi spiller ikke. Vi må ikke lytte til andet musik end Mormon Tabernacle Choir og klassisk musik, end ikke vores egne CD’er må vi lytte til. Vi skal fokuserer 100 % på det, fortæller Hildebrandt.

Hildebrandt mener, at det er svært at konvertere amerikanere pga. de misforståelser, der kan læses på internettet.

I Harlem går det dog stærkt fremad, og der er 10 til 15 lektioner samt en dåb hver uge i kirken.

Mormonkirkens lokale i Harlem er rent faktisk en rigssal, som har været udlejet af Jehovas Vidner i flere år. Dette er højst forbavsende, da Jehovas Vidner betragter enhver anden tro end deres som værende af Babylon og djævelen.

Men som Vagttårnsselskabet har påvist før, er man mere parat til at gå på kompromis, når det handler om penge, end når det handler om menneskeliv. (Cyril Malka)

Cyril Malka