Fransk finansministers møde med Cruise kritiseres

Sarkozy møder Cruise(02/09-2004) – Den amerikanske skuespiller og scientolog Tom Cruise havde møde med den franske finanssminister i mandags.

Mødet kritiseres kraftigt flere steder fra i regering og i parlamentet.

Deriblandt omtalte parlamentsmedlemmet Jean-Pierre Brard (PCF) mødet som en “fejl”. Brard tilføjede, at han ikke kunne forstå, hvorfor Sarkozy mødtes med Tom Cruise.


Jean-Pierre Brard, som er medlem af rådgivning for statens interministerielle mission mod sekterne, erklærede til det franske nyhedsbureau AFP at: – Jeg forstår ikke, at en statsminister i republikken modtager et kendt og opreklameret medlem af Scientologi. Denne skuespiller er en symbolsk figur for denne “kirke”, som betragtes som en sekt i Frankrig. Det er endda en af de farligste nuværende sekter.

– Scientologi eller dens repræsentanter har været flere gange dømt blandt andet i Frankrig, fortalte Jean-Pierre Brard, og selv om ministeren påstår, at de ikke kom til at tale om Scientologi, er det stadig væk en fejl at have modtaget ham, siger Jean-Pierre Brard.

– Sektledere, og især Scientologis ledere, er altid på udkig efter en måde at blive socialt anerkendt, tilføjede han, og at blive fotograferet sammen med Sarkozy er en måde at gøre det på, fortæller han.

– Som en analogi kunne man tage en situation, hvor ministeren ville modtage en narko-baron eller en alfons og sige, at de ikke har talt om narko eller om prostitution, siger Jean-Pierre Brard.

Finansminister, Nicolas Sarkozy, modtog i mere end en time skuespilleren Tom Cruise, som i øvrigt inviterede ham til at besøge ham i hans ranch i Colorado. (Cyril Malka)

Cyril Malka