Jehovas Vidner sagsøgt

(29/08-2004) – Medlemmer af Jehovas Vidner i Alberta har benyttet sig af frygten for at blive forbandet for at overbevise en ung pige, som led af leukæmi, om at nægte at modtage blodtransfusion.


Det er pointet i offerets, faderens, anklagepunkt.

Ifølge dokumentet så er det moderen og andre medlemmers indflydelse, som førte pigen i døden.

Faderen, som selv var Jehovas Vidne, havde taget afstand fra bevægelsen og familien og havde forsøgt at få sin datter behandlet efter klassiske metoder.

Søgsmålet sigter på Watch Tower Bible and Tract Society of Canada (Jehovas Vidners organisation) og flere medlemmer, samt lægerne.

Den 13. februar 2002 havde man diagnotiseret en leukæmi hos datteren, Bethany. Lægerne anbefalede, at hun skulle have kemoterapi støttet af blodtansfusion, men moderen, Arliss Hughes, har aldrig villet acceptere.

Faderen tog fat i retten, som gav ordre til at transfusionerne skulle begynde, men sektens medlemmer gjorde indsigelser og arbejdede på at overbevise den unge pige i at nægte at modtage blod.

“De har alle indflueret Bethany, så hun skulle tro at transfusioner var onde, og at de ikke ville hjælpe hende med at komme sig”, fortæller dokumentet. “Hun blev bevidst vildledt, ved at de fortalte hende, at der var tale om et eksperiment, hvilket ikke var korrekt”, tilføjes der.

Efter den 15. juli 2002, i Cross Cancer Institute, modtog Bethany behandling uden transfusion. Blodmangelen medførte hjerteinsufficiens og døden, fortælles der i klagen.

Sagsøgte har endnu ikke reageret på klagen. (Cyril Malka)

(Du kan læse mere her på boardet, for eksempel her: 3. juli 2002 og der: 08/09-2002)

Cyril Malka