Blev gift med 10-årig

(26/08-2004) – (Montreal – Canada) – Jeg blev gift med hende, da hun var ti, fortæller 52-årige Mauricio Molina, grundlægger af en kristen-evangelisk sekt, Eglise du centre-ville.

Han påstår, at han blev gift med hende for fem år siden, på hendes 10. fødselsdag, og at de tog til Granby på bryllupsrejse.


Det, som kunne lyde som en thriller, er en scene, der spilles i øjeblikket i Montreals retslokaler.

I første omgang forekommer sagen som blot en sag om pædofili og børnemishandling. Men Molina, som er jurist og er sin egen advokat, hævder, at sagen ikke handler om pædofili, men om religionsfrihed og ægteskabsret.

Hele hans forsvar hviler på en bryllupsattest, dateret fra den 20. juni 1999, som han hævder at være indehaver af, og som er underskrevet af en leder af Montreals evangeliske bevægelse, “Eglise du centre-ville” (Midtbyens Kirke).

– Selv om det forekommer anakronistisk at være gift med en ti-årig, fortæller Molina, har den slags ægteskab været udført og udføres stadig væk. Det er grundlagt i historien, i loven og i gamle kulturer.

Ifølge ham vidste pigen udmærket godt, hvad hun gik ind til:

– Ifølge min overbevisning vidste hun udmærket godt, hvad hun gjorde, fortæller han. Beviset er, at hun forblev i vores forhold i mange år.

Statsanklageren, Anne-Andree Charette, er uenig og fortæller, at hverken pigen eller pigens familien kender til noget bryllup og ægteskab. Charette mindede den anklagede om, at i Canada er alderen, hvor en pige er gammel nok til at bestemme om, hvorvidt hun vil giftes eller ej, 16, ikke 10.

Pigen, som i dag er 15, vidnede for nogle måneder siden, at den mand, som påstår at være hendes mand, mishandlede hende.

Molina krydsforhørte moderen og spurgte hende, om hun kunne se forskellen mellem at elske med sin kone og at være en seksuel-mishandler.

– Ja, svarede moderen, når man elsker med sin mand, elsker man ham. Når man er mishandlet, bliver man tvunget. Hun fortalte mig de ting, du gjorde ved hende, og hun fortalte mig, hvordan hun bare lå dér, som var hun død, imens du gjorde det, du ville, råbte moderen.

Moderen fortalte, at hun var blevet knust over at få de ting at vide om den mand, som, fortalte hun, hun betragtede som værende lidt af en onkel for hendes to døtre.

Moderen mødte Molina gennem sin kirke, hvorigennem de hjalp hjemløse. Han hjalp kvinden væk fra gaden, til at få et arbejde og til igen at få myndighed over sine døtre i 1997, da de to var henholdsvis otte og seks år gamle.

Manden forblev involveret i deres liv. Ofte betalte han familiens elektricitets- og telefonregninger.

Moderen fortalte, at hun først har hørt om det påståede ægteskab gennem politiet.

Uden for retssalen hævdede Molina, at moderen kendte til ægteskabet og blev truet af myndighederne: Hvis hun ikke vidner mod ham, så vil hun få frataget forældremyndigheden.

Han nægtede at fortælle, om han gik i seng med pigen, siden hun var ti, og fortæller, at det er lige meget, siden de jo er mand og kone:

– Jeg vil ikke be- eller afkræfte at have haft et seksuelt forhold til hende, men det er sagen uvedkommende. Når man er gift, så må man godt, fortæller han. At anklage mig for misbrug svarer til at anklage mig for at bryde ind i mit hjem. (Cyril Malka)

Cyril Malka