Heksedoktorer snuppet med 50 lig og 20 kranier

(05/08-2004) – Lagos, Nigeria – Nigeriansk politi har arresteret 30 heksedoktorer i en razzia i fetish helligdomme, sydøst for Anambra-staten, hvor de fandt 50 lig i opløsning og 20 menneskekranier.

kraniumHovedet, kønsorganerne og andre vitale dele af nogle af ligene, som blev fundet i en teak-skov ved Okija-landsbyen, manglede. Dette tyder på, at der er foregået ritual-drab.

– Vi fandt mere end 50 lig i forskellige kister. Der var mange kranier, og nogle af dem var rimelig friske, fortæller Anambra politis talsmand.

Rituelle mord er almindelige i dele af Nigeria, hvor mange mennesker regner med, at de kan blive millionærer lige med det samme ved at bruge menneskelige organer for at få virile amuletter. Mange nigerianere blander traditionnel religion med kristendom eller islam.

Politiet siger, at de første undersøgelser tyder på, at ofrene døde, efter at heksedoktorerne fik dem gennem et animist ritual (animister mener, at en upersonlig magt er i alle objekter, at forskellige ånder bebor og indfluerer verden, og at disse ånder kan indflueres til at tjene mennesket).

Som del af ritualet aflagde ofrene deres renhed, ejendom og bankkonto til guddommen efter deres død. De var overbeviste om, at de ville dø under alle omstændigheder, hvis de nægtede at give deres ejendomme.

– Præsterne kan have dræbt disse mennesker for et ritual, fortalte politiet, eller også for at få deres ejendomme, eller også har de kørt en forretning med at sælge menneskedele.

Landsbyboere, der tilkaldte politiet, har fortalt, at heksedoktorerne havde tætte forbindelser med rige businessmænd og indflydelsesrige politikere i øst-Nigeria.

Samme landsbyboere fortalte ligeledes, at heksedoktorerne spiste kødet af deres ofre.

Under alle omstændigheder ser det ud til, at efterforskningen risikerer at finde frem til mange indflydelsesrige mennesker. (Cyril Malka)

Cyril Malka