Vagttårnet beskytter pædofili

(23/01-2002) Børnemisbrugere bliver beskyttet af Jehovas Vidners organisation, lyder den anklage, Vagttårnsselskabet skal stå imod i staten Washington (USA) ifølge det amerikanske nyhedsbureau Newswire.


Sagsøgeren er Erica Rodriguez, 23 år gammel, og sagsøgte er den spanske Jehovas Vidners menighed i Othello samt sektens styrende råd i Brooklyn.

Manuel Beliz misbrugte Erica Rodriguez ca. en gang om ugen, fra hun var 4 år gammel, til hun var 11. I USA er loven ikke indrettet sådan, at incest og pædofili er skal anmeldes inden 10 år efter ugerningen, sådan som det er tilfældet i Danmark, og hvor denne forældelsesfrist for nyligt blev aktuel (Læs nyheden fra den 15/12-2001). Derfor blev Manuel Beliz dømt til 11 års fængsel.

Sagen kører alligevel videre. Nu hvor Erica Rodriguez fik dømt en pædofil, vil hun ved den nye retssag forsøge at trække opmærksomheden over på problemet, så at andre børn ikke kommer i samme situation. Dette kan nemt ske, da der har været flere tilfælde, hvor sekten beskyttede medlemmer, som blev mistænkt for eller ligefrem anklaget for misbrug.

Under retssagen har Erica Rodriguez fortalt, hvordan hun rapporterede misbruget til to ældste i menigheden, Carlos Chicas og Milton Malendez, og hvorledes disse bad hende ikke at fortælle det til nogen, da hun risikerede at blive udstødt, og at de lovede at tage sig af det. Intet skete, og Erica blev ved med at blive misbrugt. (Cyril Malka)

Cyril Malka