Genetiske beviser fører til ekskommunikation

(02/12-2002) Salt Lake City (USA) – Thomas W. Murphy (35) studerende og mormon, vil sandsynligvis blive ekskommunikeret pga. artikler, han har skrevet, som sætter spørgsmålstegn ved Mormons bogs ægthed.

Ifølge en tese, skrevet af Murphy, afslører genetiske fakta, at amerikanske indianere ikke er hedninger, der stammer fra det gamle Israel, som det påstås i Mormons Bog.


– Vi lærer, at vi skal søge efter sandheden, men ikke hvis sandheden går imod kirkens læresætninger, siger Murphy.

Murphy, som er formand for det antropologiske fakultet i Edmonds Community College, skal stå over for en af kirkens disciplinær-domstole den 8. december. Dér vil han få lejlighed til at komme med en udtalelse, og sektens medlemmer vil forsøge at få ændret hans mening om Mormons Bog.

Sektens talsmand, Dale Bills, ønskede ikke at kommentere Murphys tilfælde.

Lavina Fielding Anderson, en historiker, som blev ekskommunikeret i 1993, fortæller, at Murphy er en ud af tre lærde, som er blevet truet med ekskommunikation de sidste tre måneder.

Anderson blev ekskommunikeret, efter at hun præsenterede en fortid med ballade iblandt kirkens ledere, lærde og femininster i en konference i 1992.

ældste Boyd Packeråret efter erklærede ældste Boyd Packer, medlem af de “12 apostle”, som leder sekten, feminister, homoseksuelle og “såkaldte intellektuelle” som en fare for kirken. En serie ekskommunikationer fulgte.

Murphy fortæller, at han ønskede at afsløre racismen i sektens skrifter, begyndende med læren om, at amerikanske indianere skulle nedstamme fra en mellemøstlig stamme kendt som Lamaniter, og som er hedninger og modstandere i Mormons Bog.

Mormoner tror, at Mormons Bog er historien om Amerikas begyndelse i 600 fvt. Bogen fortæller, at en gruppe Lamaniter afstod fra vold og blev kristne… og hvide!

– Dette er racistisk, siger Murphy. (Cyril Malka)

Cyril Malka