Mormon-hemmeligheder bliver måske afsløret i retten

(29/08-2002) Salt Lake City (USA) – Det er nu 20 år siden, at Elroy Tillman blev sendt til dødsgangen for at have myrdet sin forhenværende elskers kæreste.

Tillmans advokater vil have sagen genoptaget, da hans kontor har fundet ud af, at under anklagerens taler har der været flere religiøse referencer, som var uforståelige for forsvareren, men klare og tydelige for den daværende mormonske dommer og de mormonske nævninge.


Dette har, mener advokaterne, påvirket dommen.

Tillmans advokat, Michael Sikora, fortæller, at når daværende anklager, Michael Christensen, taler om, at “Gud må ikke spottes”, kunne forsvareren ikke regne ud, at dette ikke blot var et citat, men en del af mormonenes hemmelige tempelritual. Straffen for at bryde det er døden.

Disse hentydninger er blevet genfundet ved hjælp af en forfatter, Tim Slover. Slover har blandt andet arbejdet på mormonske Brigham Young University og fortalte, at Christensen lavede flere hentydninger, som ovenstående, som er del af mormons-templets overgivelses-ceremoni.

Dommeren har planlagt høringer i de næste uger, som skal afgøre om retssagen skal om.

Der er blevet ansøgt om, at høringen skal foregå bag lukkede døre pga. de følsomme oplysninger, der skal gives om de forskellige hemmelige ceremonier. Dommer Lewis har afslået anmodningen.

Tillmans dødsstraf er sat i bero indtil videre. (Cyril Malka)

Cyril Malka