Asterix vs. Scientologi

(25/03-2004) – Albert Uderzo, Asterix’ tegner, sagsøger den belgiske afdeling af Scientologi på grund af et teaterstykke, Mission Cléopâtre II, som burde have været opført den 4. april i Saint-Michels teater i Brussel.


Asterix’tegner fortæller: – Jeg er ikke død endnu, og Asterix har stadig en far, der kan styre, hvad gallernes liv skal bruges til. Der kan ikke være tale om, at nogen skal bruge Asterix til reklame, og især ikke denne sekt. Disse mennesker har taget sig nogle friheder, som de kommer til at betale meget dyrt for.

Stykket var del af en aften, som skulle være “Brussels mest utrolige private aften”. Stykkets mål var at finde ud af om det vil blive “Caesars Italien eller ‘Cleopatras Belgien (sic)'” som skulle blive det første “clear” land.

Scientologi er registreret som sekt af den belgiske parlamentariske rapport. Teaterets ejer påstår at have opsagt sin kontrakt med sekten, da han fandt ud af, hvem han rent faktisk havde lejet ud til.

Komikeren og instruktøren Alain Chabat, som har filmatiseret Asterix i kassesuccesen “Mission Cléopâtre”, fortæller, at han er dybt chokeret og truer med at sagsøge Scientologi, hvis det viser sig, at teaterparodien var inspireret af hans biograffilm. (Cyril Malka)

Cyril Malka