Google blokeret

(11/10-2003) Google, lige som resten af os, kæmper en brav kamp med at få en mening ud af det affald, man kan finde på nettet. Ved gøre det har Google blokeret tusinder af hjemmesider for Google-brugere.

Dette er blevet kaldt: “Google-NACK” (Negative ACKnowledgement). Det vil sige, at hvis man skriver et søgeord, får man at vide, at der er tusinder af resultater, men man kan kun se nogle af dem.


Et søgning efter ordet “keyboard bracelet” for eksempel giver her ca. 32.600 resultater (antallet af resultater er afhængigt af, hvor man befinder sig i verden). Ikke desto mindre kan man kun se syv resultater på siden.

Det, der sker, er, at Googles egne spam-filtre er for effektive, idet de forsøger at rydde op i såkaldt “links-farme” (en hjemmeside, som linket til sig selv indbyrdes for at få Google til at blive på siden og derved opnå en højere placering), og derved blokerer den for uskyldige hjemmesider.

Ud over pornografi-sider er Scientologi den mest aktive på nettet til at konstruere links-farme og oversvømme nettet med ensartede hjemmesider, således at hvis man søger efter “scientologi” eller “scientology”, er de første mange sider enslydende standardsider bygget af sekten selv. Dette i et forsøg på at holde kritiske sider langt nede i resultat-listen. Det mislykkes dog, men er med til at ødelægge Googles resultater på andre søgninger (Cyril Malka)

Cyril Malka