Google foretrækker Scientologi

Google tilbyder, at man kan reklamere via deres system med nøgleord, “Adwords”. Når brugeren søger på bestemte udtryk, som for eksempel ‘psykologi’ kan han ved siden af søgeresultatet finde en reklame for vores nye blad: Psyken. Man “køber” bestemte ord, og hver gang folk klikker på dem, betaler man Google. Man kan sætte en daglig øverste grænse for, hvad man vil betale.


Google er i øjeblikket sagsøgt i Frankrig, da firmaer køber konkurrenternes navne, så der kommer en reklame for dem, når konkurrentens navn bliver tastet ind. For eksempel fremkalder søgning på BDV (Bourse des voyages) en reklame for en konkurrent på www.google.fr

Blandt flere forskellige kampagner har vi ønsket at starte en kampagne for vores blad om sekterne, et-sect-era. Vi angav forskellige søgeord deriblandt “Scientologi” og “Scientology”.

Dog modtog vi allerede dagen efter besked fra Google om, at vores kampagne var stoppet, på trods af, at vi havde betalt for pågældende kampagne (der er et startgebyr, der skal betales).

Googles forklaring (som kan læses i sin helhed her) siger, at annoncekampagnen er suspenderet, da indholdet er uacceptabelt. Videre forklares det, at “Googles aktuelle politik tillader ikke promovering af websider som indeholder ‘Scientology targeting Germany'”, hvilket i øvrigt ej heller er nævnt på et-sect-eras hjemmeside.

Endelig fortæller Google, at: “Indholdet er uacceptabelt: Google er en nidkær forsvarer af ytringsfriheden og giver en stor tilgang til søgeresultater uden censur.”

Tydeligvis kan Scientologi noget, som BDV og andre franske firmaer ikke kan.

Vi har bedt Google, både på fransk og på dansk, om en forklaring på ovenstående og bedt dem genaktivere kampagnen, da der ikke er grund til at forhindre et-sect-era i at reklamere på lige fod med andre blade. Selv om Google påstår at give svar til brugerne inden for den næste bankdag, er flere henvendelser på både fransk og dansk forblevet ubesvarede. (Cyril Malka)

Cyril Malka