Kærlighedsmail afslører bedrageri

(24/03-2003) – Den amerikanske ambassade i Slovakiet er ved at undersøge et bedrageri på 8.000 dollars, som blev begået af en af deres ansat.

Monika A. var ansat på den amerikanske ambassade i Slovakiet. Det var den hendes mand, som afslørede bedrageriet, idet han fandt over 200 kærlighedsmail imellem sin kone og Daniel Dobrota, gift og far til fire børn og direktør for firmaet Softip.


Dobrata indrømmer i nogle af mailsene, at han er scientolog. Monika begyndte også at blive interesseret i sekten. Ifølge Francisco A., Monikas italiensk fødte ægtemand, kan beviser for hustruens bedrageri og misbrug af pengene findes i afskrift af en auditering, som Monika har været underkastet i Scientologi.

Jiri Voracek, sektens repræsentant i Tjekkiet og Slovakiet, fortalte, at han aldrig vil offentliggøre en aditering, da dette er underkastet skriftemålets hemmelighed på samme måde som lægens tavshedspligt.

Ifølge ham er alt dette ikke andet end en “planlagt kampagne imod Scientologi kirken”.

Den amerikanske ambassade bekræfter, at der i øjeblikket kører en intern undersøgelse om misbrug af ambassadens midler, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere: – Da undersøgelsen foregår i øjeblikket og pga. den amerikanske regerings regler om personalepolitik i en ambassade, kan vi ikke kommentere sagen offentligt, fortalte ambassadens talsmand. (Cyril Malka)

Cyril Malka