Ekspert: Scientologis Purification Rundown er usundt

(07/02-2003) Dublin (Irland) – Det såkaldte Purification Rundown kursus, som tilbydes af Scientologi, er usundt, og dets virkninger er udokumenterede. Det fastslog Højesteretten i Irland i forgårs i forbindelse med en retssag.

Behandlingen består i en halv times løb om dagen, sauna i fire eller fem timer samt en overdosis vitaminer.


Professor Michael Ryan fortalte, at han ikke kunne se noget bevis for behandlingens påståede virkning, og at sektens påstand om, at man rensede kroppen for urenheder og “radiationer” ikke kunne understøttes videnskabeligt. Ifølge Professor Ryan kan sektens dokumentation ikke bekræftes videnskabeligt.

Hvis virkningen udbliver, er det ikke tilfældet med bivirkningen og de risici, der er forbundne med behandlingen.

Ifølge professor Michael Ryan er vitamindosen meget højere end det dagligt anbefalede. Især for hvad vitaminer A og D angår. Dette medfører deriblandt risiko for svimmelhed og hovedpine.

Sekten påstår, at de vil kunne frembringe beviser for, at hundreder af mennesker er gået igennem kurset uden at have disse bivirkninger. Ifølge Scientologi har mere end 290.000 mennesker taget kurset uden problemer (Cyril Malka)

Dette forhold er allerede blevet påpeget i scientologi-rapporten skrevet af Cyril Malka i forbindelse med en retssag i Danmark. Dette bliver ligeledes omtalt i et-sect-era nr. 4 (Tema: Scientologi)

Cyril Malka