Scientolog gift i fængsel

(11/12-2002) – Chester (USA) – Vielsen blev foretaget af en scientolog “præst” og fandt sted 3 dage efter, at psykiatrisk patient, Rodney Yoder, fik at vide, at han var psykisk syg og stadig for farlig til at blive løsladt.


Rodney Yoder blev dømt til 12 års fængsel i psykiatrisk forvaring for at have skrevet mere end 100 dødstrussel-breve til offentlige personer.

Søndag den 7. december blev Yoder gift med den 50-årige canadiske scientolog, Millie Strom.

Millie Strom, som har været gift fem år med den berømte musiker John Lee Hooker, er medlem af Scientologis anti-psykiatriske bevægelse og har udført en del lobby-virksomhed for at få Yoder løsladt.

– Det var ikke et almindeligt bryllup, men jeg er forelsket i hende, og hun er forelsket i mig, fortalte Yoder.

Yoder fangede mediernes opmærksomhed sidst uge, da han “dømte psykiatrien” under den høring, der ellers skulle afgøre, om han måtte prøveløslades. “Der er ingenting, der hedder psykisk sygdom”, fortalte han. Domsmændene debatterede i blot lidt over en time, før de blev enige om, at lade Yoder blive i fængslets psykiatriske afdeling.

– Hun er min familie nu, sagde Yoder, hun er min søns stedmoder og, som min hustru, mødes hun nu med administrationen for at få mig forflyttet. (Cyril Malka)

Cyril Malka