Den mand Scientologi ønskede at få til at tie

(18/10-2002) – Gerry Armstrong har i en del år været trofast medlem af Scientologi og af sektens elitekorps: Sea Organization. Idet han skulle bearbejde en biografi af sektens grundlægger, L. Ron Hubbard, fandt han ud af, at det meste af det, der blev fortalt af Scientologi og af sekten var usandheder. Det forsøgte han at få Scientologi til at rette, men i stedet for blev han sendt til RPF (genopdragelseslejr). Han endte med at flygte.


Han blev “Fair Game” for sekten, hvilket vil sige, at han blev forfulgt på alle måder. Det kom til flere retssager. Da dette havde varet længe, var han og hans advokat, som repræsenterede andre af sektens ofre, og som selv havde været Fair Game i nogle år, trætte og udmattede. De gik med til et forlig med Scientologi. I forliget står der blandt andet, at han betaler en bøde på 50.000 $ (ca. 370.000 kr.), hvis han bryder forliget ved, for eksempel, at angribe sekten.

Forliget var tegnet til fordel for sekten, og det overså Armstrongs advokat.

Dette kom til at betyde, at Scientologi blev ved med at forfølge Gerry Armstrong, og hver gang han tog til genmæle, blev han sagsøgt og skulle betale, iht. forliget, 50.000 $.

Gerry Armstrong har dog nu fundet løsningen: Hans hjemmeside befinder sig nu i Tyskland, hvor Scientologi ikke nyder samme anseelse og ikke har de samme muligheder for at forfølge ham. Den oplysende hjemmeside kan nu læses på www.gerryarmstrong.org uden at Armstrong har risikoen for at skulle betale formuer i erstatning. Hjemmesiden indeholder hans historie og de nødvendige dokumenter. (Cyril Malka)

Cyril Malka