Endnu en scientologi-modstander vender kåben

Renate Hartwigs seneste bog, (31/08-2002) Tyskland – Den tyske forfatter, Renate Hartwig, var en af sektens argeste modstandere.


Nu angriber hun i stedet den tyske forfatning og dens syn på sekter.

Når man besøger den tyske 53-årige forfatters hjemmeside, er emnet “Scientologi” stadig at finde på forsiden. Renate Hartwig har i elleve år forsøgt at finde ud af, hvorfor Scientologi organisationen ikke blev forbudt i Tyskland. Nu hævder hun at have tænkt sig grundigt om og at have ændret mening.

“Det, jeg stræbte efter, var afklaring. Det, der fandtes, var had, hetz og afgrænsning”, står der på den side, der kommer frem, når man klikker på linket til området Scientologi. De oprindelige tekster er fjernet, og i stedet er der en reklame for Renate Hartwigs seneste bog, “Die Schattenspieler” Skyggespilleren), hvori hun skriver om “sekt-rådgivernes mafia-struktur”.

For kort tid siden blev også en anden ihærdig bekæmper af Scientologi pludseligt omvendt. Det drejede sig om milliardæren Robert Minton, der i årevis har støttet bl.a. Lisa McPhersons fond økonomisk.(Britt Malka)

Cyril Malka