Scientologi bliver dømt fredag

(15/05-2002) På fredag, den 17. maj, vil kriminalretten i Paris afsige dommen over den parisiske afdeling af Scientologi.

Sekten er sigtet som juridisk person, og dens leder, Marc Walter, var blevet kaldt for retten og sigtet for bedrageriforsøg, brud på registerloven og falsk reklame.


Sagsøgernes advokat, Christine Forey, har anmodet om, at sekten bliver idømt en bøde på 300.000 euro (over 2 millioner kroner). Ligeledes anmodede Christine Forey om, at Marc Walter bliver idømt en bøde på 12.000 euro (ca. 90.000 kr.) samt 12 måneders betinget fængsel.

Påstanden er, at Scientologi benytter et system, som blot forsøger at få folk til at betale stadigt voksende beløb ved at tilbyde dem resultater, som blot er illusioner, hvis ikke blot opdigtede.

Det er sket før i Frankrig, at medlemmer og ledere af sekten er blevet tiltalt, men det er første gang, at bevægelsen står på anklagebænken som juridisk person. Ifølge den nye franske lov om sekter kan en bevægelse opløses for aldrig mere at genopstå, hvis den som juridisk person har været dømt to gange.

Sekten står over for en lignende retssag herhjemme. Retssagen forventes påbegyndt efter sommerferien 2002. (Cyril Malka)

Cyril Malka