Scientologi-børnehave lukker sandsynligvis

(05/03-2002) Børnehaven Lillekilde er under lup hos Københavns kommune i øjeblikket. Børnehaven drives efter scientologis principper, hvilket for eksempel medfører, at børn (og forældre) hver fredag bliver belønnet med beviser, hvis børnene har opført sig pænt, er gået på potten m.m.


Ligeledes får børn det såkaldte Barley Water, som er en opskrift sektens guru, L. Ron Hubbard, har sammensat, og som består af Perlebyg, som er kommet i et klæde og er kogt i vand i seks timer. Derefter blandes afkoget, som er blevet tykt og lyserødt, med homogeniseret mælk og kornsirup. Stoffet gives som et alternativ til modermælk og mistænkes for at føre til underernæring.

I morgen, den 6. marts, bliver børnehaven vurderet i henhold til service-loven for at se, om kommunen skal blive ved med at give tilskud til børnehaven.

Det ser dog ikke godt ud for Scientologi, da en pædagogisk rapport bedømmer, at børnehaven har for lidt forståelse for børnenes selvstændige udvikling og, ved at belønne visse adfærd, mest belønner scientologi-præget adfærd og underkender anden adfærd, hvilket er i strid med service-loven. Kommunen vil dog ikke lukke børnehaven, men kun skære tilskuddet væk, hvilket kan medføre, at økonomien i institutionen ikke kan løbe rundt, og at den derfor er nødt til at lukke.

Det skal dog bemærkes, at Lillekilde før har været godkendt. (Cyril Malka)

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets dagsorden for ordinært møde, hvor børnehaven Lillekilde skal vurderes, kan læses her.

Cyril Malka