Scientologi prøver at lukke kritikers hjemmeside

(20/02-2002) Scientologis amerikanske advokater forsøger at få sagsøgt Mickaël
Tussiers hjemmeside
, som nu styres af Mathieu Cossu fra det franske ADFI.

Scientologi hævder at have copyright på denne animation. Den må ikke bruges. På Tussiers hjemmeside kan man se, som illustration, nogle billeder af Hubbard m.m. Dette vil Scientologi gerne have stoppet, hvorfor sektens advokater har kontaktet Tussiers franske udbyder (multimania) på engelsk. Læs mailen her.

Man beder om, at Tussier fjerner alt materiale, der har med scientologiens grundlægger, L. Ron Hubbard, at gøre. Scientologis advokat forlanger, at Tussier fjerner alt, ligeledes et billede, der repræsenterer hylder med Scientologi-bøger, en forside af en bog, et billede af båden Freewind og endda en billedanimation.

Animationen forestiller L. Ron Hubbard som soldat fra spillet Doom og hedder hubrambo.gif. Navnet er fremhævet på listen. Scientologi hævder således at have copyright på pågældende animation, som dog er lavet af en anden franskmand, som også er modstander af sekten.

Der skal dertil føjes, at franske udbydere fjerner ulovligt materiale i samme sekund, dette er fastlagt af en fransk dom. Hjemmesider fjernes ikke på grundlag af advokaters mails, selv om disse er fra USA. (Cyril Malka)

Cyril Malka