Scientologi tvinger par til skilsmisse

(14/02-2002) Alain Stoffen, tidligere medlem af Scientologi, er brudt ud af sekten, og – som den første person nogensinde – er det lykkedes ham at tage sin “etik-dossier” med sig.


I etik-dossieren kan man læse ordrerne fra sektens hovedkvarter i København. Disse ordrer angiver, hvordan Alain Stoffen skal håndteres og presses; og dette i de mindste detaljer: “Det, som følger, er et program for at håndtere Alain Stoffen […]. Få Alain Stoffen til at komme til et kontor for at interviewe ham. Vær sikker på at sætte jer ved siden af døren for det tilfælde, hvor han vil forsøge at komme ud. På den måde vil I kunne stoppe ham og håndtere hans uenigheder. Dette er yderst vigtigt, da der er mange chancer for, at det vil ske på denne måde.”

Alain Stoffen kan fortælle, hvordan han blev “overtalt” til at betale 113.000 francs (130.000 kr.) for auditering. Disse auditeringer havde gjort, at Alain Stoffen fik det skidt. Sekten anerkendte, at Auditoren havde begået en del fejl under auditeringerne, hvorfor disse havde haft den uønskede virkning. Dog blev Alain Stoffen stadig præsenteret for regninger, og der blev lagt pres på ham, indtil han lovede at betale.

Ligeledes kan man læse i Scientologi-rapporten, hvordan “Chaplain” tvang igennem, at han og hans kone skulle blive skilt i “fuld samdrægtighed”. Chaplain er sektens interne pseudo-domstol, hvor dommeren også er anklager, og hvor medlemmet står uden advokat.

Stillet over for disse facts forsvarer sekten sig med sin sædvanlige konspirationsteori om, at Alain Stoffen blot er ude på at ødelægge trosfriheden.

Der er flere om buddet: Som følge af den sag anklager Alain Stoffen Scientologi for bedrageri, afpresning, optrækkeri, ulovlig omgang med medicin og kvaksalveri. (Cyril Malka)

Læs mere om sagen i et-sect-eranr. 7og nr. 11.

Cyril Malka