Dom til fordel for byen Lausanne, som begrænser Scientologis propaganda

(11/07-2001) – LAUSANNE (Sweiss) – Den administrative domstol fra Vaud har givet byen Lausanne ret i at have begrænset brugen af de offentlige kanaler for Scientologi siden 1998, siger retten i dag, onsdag.


I 1998 havde Scientologi gang i en stor kampagne, og kommunen i Lausanne havde begrænset adgangen til offentlige plakater og annonceringer, som Scientologi kunne bruge.

Lausannes kommunale myndigheder havde tilladt Scientologi at have en af sine stande på en af de vigtigste pladser i byen højst to gange om måneden, og Scientologi måtte højst uddele flyveblade en gang om ugen, hvilket var alt for lidt og diskriminerende, mente sekten.

Ifølge domstolen har Lausanne kommune ikke misbrugt sin magt ved at begrænse det offentlige rum for uddeling af Scientologis flyveblade.

Flere klager kommende fra scientologer har ført til, at myndighederne fra Lausanne har været nødt til at formulere nye regler. Ifølge den administrative domstol hvilede begrænsningerne på objektive kriterier og var hverken ude af proportion eller i modsætning til lighedsprincippet(AFP)

Cyril Malka