Amerikansk domstol dømmer en cyber-modstander af Scientologi

(22/05-2001) – Keith Henson havde postet en fjentlig besked på en nyhedsgruppe

Keith Henson er en farlig terorrist, og hans plads er bag tremmer. Det er konklusionen fra et dommerpanel fra Riverside (Californien).


Edb-ingeniørens fejl bestod af, at have en torn i siden på Scientologi og lade folk det vide. Han havde i et forum på internettet (alt.religion.scientology) sendt en besked, som bad folk om at “sigte efter scientologer med et nuklear missil”.

Sekten, som er anerkendt som religion i USA, sagsøgte Keith Henson.

Den californiske domstol dømte ham for “terrorisme” og “forsøg på terrorisme”. Konklusionen på det hele er, at Keith Henson lige er blevet dømt til et års fængsel.

Det er ikke første gang, sådanne ting hænder for denne modstander af sekten. For år tilbage havde han offentliggjort forskellige beskeder på nettet, som detaljerede visse af scientologernes rituale praksis. En domstol havde så idømt Keith Henson en bøde på 80.000 Kr. for brud på copyright loven.

Keith Henson er i dag på flugt og har bedt om politisk asyl i Canada. Sekten glæder sig til gengæld. I sin pressemedelelse, citeret af informationsitet Wired (www.wired.com, glæder sekten sig over dommen, da den mener at “Religiøs sekterisme ikke vil være tolereret i Riversite county” (Religious bigotry will not be tolerated in Riverside County) (Libération)

Cyril Malka