Scientologer demonstrerede foran den franske ambassade i København

København, 23/01-2001 – Ca. 100 tilhængere af Scientologi og andre religiøse bevægelser demonstrerede tirsdag morgen foran den franske ambassade i københavn for at protestere imod et lovforslag, som vil blive behandlet torsdag i det franske senat.


Demonstranterne, som blandt andet råbte, at “Frankrig er gået tilbage til guillotinens tid”, har opfordret statsministeren, Lionel Jospin, til at “forkaste det ekstremistiske lovforslag”.

Senatet skal have loven til anden behandling torsdag. Loven, som er blevet ændret af nationalforsamlingen, tenderer imod forebyggelsen og bekæmpelsen af grupper med sekteriske islæt.

En talsmand fra Scientologi erklærede til det franske nyhedsbureau AFP, at “dette lovforslag er farligt og undertrykkende da den åbner for muligheden til at forbyde religiøse minoriteter i Frankrig og ødelægger menneskerettigheder for dem, som er medlemmer af en minoritet.”

Demonstrationen, som var diskret overvåget af politiet, forløb uden uheld.

Demonstranterne har overgivet en protestskrivelse til ambassaden og har foran den diplomatiske repræsentation efterladt en guillotine i naturlig størrelse. (AFP)

Cyril Malka