Scientologi infiltrerer

(15/09-1999) – Scientology-kirken havde »en muldvarp« i en tidligere fransk præsidents kontor og har også prøvet at infiltrere forsvars- og politiafdelinger i Frankrig. Det oplyste lederen af den franske regerings særlige komité, der bekæmper sekter.


– Scientologer havde held til at infiltrere en tidligere præsidents kabinet, en påstand, der aldrig er blevet benægtet, siger Alain Vivien til avisen Le Figaro.

-Det siges også, at der var et forsøg på at infiltrere de franske forsvarsstyrkers afdeling for at skaffe våben samt de juridiske enheder hos politiet, hed det videre.

I et hurtigt svar har Scientology-kirken afvist anklagerne som pure opspind. Påstandene er noget man har fundet på, og at de allerede er blevet tilbagevist gentagne gange, hed det.

Alain Vivien’s anklager kommer i kølvandet på en skandale, i hvilken bevismateriale i en retssag mod Scientology-kirken er forsvundet. Vivien tilføjede, at han er imod at skære alle sekter over én kam, men at hans regeringskomité anbefaler, at de ekstremt farlige sekter bør opløses – herunder henregnes Scientology-kirken og Soltemplets Orden. Adskillige medlemmer af Soltemplets Orden har begået selvmord. Både Frankrig og Tyskland er blevet skarpt kritiseret fra amerikansk side, fordi de to lande har klassificeret Scientology som en sekt. (Ritzau/AFP)

Cyril Malka