Hor og død i pinsebevægelsen

(15/02-2004) – Sverige – Pinsepræst Helge Fossmo fornægtede ikke kødets lyster. Begge hans to koner har lidt en voldsom død.


Lørdag morgen, den 10. januar, lyder tre skud i den lille by Knutby i Sverige. Offeret, den 23-årige kønne kvinde Alexandra Fossmo, forbliver ubevægelig allerede efter det første skud, som går igennem hendes hoved. Det andet skud bliver også fyret af på klods hold og direkte i hovedet på hende.

Herefter skyder morderen kvinden i underlivet, flygter og smider revolveren i havet.

Disse tre skud startede en lavine. Efterforskningen bragte ikke kun morderen for dagen, men også vidnesbyrd om sex, begær, utroskab og et tidligere uudforsket, mystisks dødsfald. Pastor Fossmo mistede nemlig også sin første kone på voldsom vis – hun døde efter et fald i badekarret, men med nok giftstof i kroppen til at slå flere mennesker ihjel.

Nu bliver også dette dødsfald undersøgt nøjere.

Den, der myrdede Fossmos anden kone, er uden for enhver tvivl den 26-årige tidligere barnepige for den norskfødte pastor Fossmos tre børn af første ægteskab.

Kvinden har tilstået at have myrdet Alexandra Fossmo og at have skudt på pastorens 30-årige nabo, der for øvrigt var gift med Anette Linde (26), som havde et forhold til pastor Fossmo. Nabomanden overlevede, men var hårdt såret.

En overgang sad både Anette Linde og Helge Fossmo fængslet under mistanke for at have stået bag mordene, men Anette Linde blev løsladt. Beviserne mod hende var ikke stærke nok. Derimod kunne hun fortælle om ting, der kan være afgørende for sagen.

Barnepigen skal nu gennem en retspsykiatrisk undersøgelse. Hun kom i sin tid i kontakt med pinsepræsten og hans menighed gennem Maria Waldau, som i en periode styrede menigheden med hård hånd. Den kønne kvinde, som også kaldes “Kristi Brud”, var søster til Alexandra Fossmo, men allerede mens Helge Fossmo var gift med sin første kone, havde han og “Kristi Brud” et forhold.

I øvrigt har det ikke skortet med kvinder i Fossmos liv. Gennem hans private e-mails har politiet fundet frem til flere kvinder, med hvem han har haft seksuelle affærer. Disse forhold har da også betydet, at præsten nu er blevet smidt ud af menigheden.

Tilbage i Knutby er nu tre små børn, som har mistet deres mor under mistænksomme omstændigheder, som har mistet deres stedmor, mens de selv sov tungt – måske bedøvede – og hvis far er i fængsel på ubestemt tid.

“Kristi Brud” har lovet at tage sig af dem. Hun kunne sådan set have været deres mor. (Britt Malka)

Cyril Malka