Krista gift med sektguru

(12/02-2004)- Knap en måned efter, at Krista fyldte 18, giftede hun sig med Uffe Hove, der har misbrugt hende, siden hun var 14, fortæller Ritzau.


Siden Krista var 16 har hendes forældre kæmpet for at få pigen ud af Emmenkaya-sektens kløer, og især for at få hende væk fra hendes afhængighed af guruen, Uffe Hove, der sidder fængslet for vold med døden til følge.

Det var en forgæves kamp. Myndighederne stod ikke på forældrenes side, og meget tydede på, at man bare ventede på, at Krista skulle fylde 18 år og dermed ikke længere være deres ansvar.

Nu er det sket – offeret har giftet sig med sin bøddel.

Siden 1973 har man ellers kendt til Stockholm Syndromet, hvor en flok gidsler, efter at de var blevet befriede, pludselig ikke ville forlade deres gidseltager, som de forsvarede voldsomt.

Doktor Joseph M. Carver, PhD, klinisk psykolog, som har forsket i dette fænomen, skriver:

“I den endelige analyse er følelsesmæssig binding til en misbruger faktisk en strategi for overlevelse af ofrene, som er blevet misbrugt og intimideret.” Dr. Carver fortæller også om, hvordan syndromet længe har været kendt i tilfælde af blandt andet misbrug af børn.

Tilsyneladende fandt psykiatere og socialrådgivere det helt normalt, at et barn forelskede sig i en langt ældre mand, der havde misbrugt hende seksuelt, udført S/M “lege” med hende, postet pornografiske billeder af hende på nettet og slået en af hendes bofæller ihjel.

Nu har sekten i hvert fald vundet. Krista er fri til at gøre hendes gurus mindste vilje.(Britt Malka)

Cyril Malka